Bun venit în lumea vegetarienilor

Bine te-am găsit,

Este o onoare și o bucurie pentru mine ca ai deschis acest blog si că esti interesat/ă să duci un stil de viață sănătos printr-o alimentație corecta și gustoasă. Iubim Și Gătim va fi alături de tine cu iubire și cu multe rețete delicioase.

Eu sunt Florentina Gionea și o sa te ghidez pe drumul numit ”Iubim și Gătim vegetarian sau veggie”. Există mai multi pași pe care îi vei parcurge pentru a te stabiliza într-un regim alimentar ce poate să îți aducă beneficii la care nici nu te-ai așteptat.

Acum ca ne-am cunoscut, îți voi spune prin ce peripeții vom trece impreuna, ce teste și obstacole vom sări și cât de mult se poate schimba viața ta după ce ai ales sa devii ”veggie”.

Înainte de a face marele pas (în caz ca nu l-ai facut deja) țin să clarific tipurile de vegetarieni care exista și care au stiluri diferite de a mânca, găti și combina alimente.

Here it goes:

1. Vegetarienii – sunt persoane care consumă doar legume și fructe, semințe și cereale. In alimentația lor nu exista niciun produs de origine animala, cum ar fi laptele (orice fel de produs lactat) ouă sau grasimi.

2. Ovo-vegetarienii – consumă produsele de baza ca și vegetarienii, însă acceptă în alimentația lor ouăle.

3. Ovo – lacto – vegetarienii. Au un stil de viață sănătos axat pe alimente de natură vegetală si care includ în meniu produse lactate și ouă.

Un al patrulea grup, care intră tot în catgoria de stil alimentat cât mai sănătos, sunt pesco-lacto-vegetarienii sau pesco-lacto-ovo-vegetarienii. Aceștia se hrănesc în plus cu pește și fructe de mare.

Mai există categorie specială, și anume veganii. Categorie despre care vă voi povesti în alt articol. Până atunci eu sunt de părere că indiferent în ce categorie ne încadram, cel mai important este să fim sănătoși și să ne simțim bine în pielea noastră.

După ce v-am introdus în puțină terminologie, vă spun cu drag că vă voi călăuzi, ghida și ajuta în demersurile voastre spre o sănătate mai bună, spre un corp mai frumos, spre mai multă energie interioară.

Am pornit pe drumul vegetarianismului de aproape 2 ani și am parcurs anumite etape la care nu m-am așteptat niciun moment. De aceea, am decis sa dedic acest blog tuturor celor care vor să experimenteze viața altfel.

Vin în sprijinul vostru cu:

  • Rețete video deloc pretențioase, dar gustoase
  • Sfaturi prețioase
  • Argumente delicioase
  • Noutăți și trenduri preparate
  • Și de ce nu, câteva călătorii culinare prin colțuri de țară sau de lume

De acum ne vom întâlni sub semnul Iubim Și Gătim și veți fi uimiți să vedeți cât de mult se poate împleti iubirea cu mâncarea și cât de speciale sunt momentele în care gatim pentru noi, pentru cei dragi, pentru persoana iubită sau pentru un străin.

Va pup!

One thought on “Bun venit în lumea vegetarienilor

  1. Good web site! I really love how it is simple on
    my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made.

    I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s