Stii sa mananci fructe? Reguli alimentare la care nu te asteptai

Stii sa mananci fructe? Multi dintre noi ar spune cu tarie DA! Si eu spuneam la fel pana intr-o zi cand am aflat ca nu stiu. Ce inseamna sa nu stii sa mananci fructe? (nu ma refer la iei o pruna o bagi in gura si o mesteci:)))) ) Inseamna sa combini fructele intre ele intr-un mod care te dezvantajeaza din punct de vedere al digestiei, ph-ului si aciditatii.

Ca sa putem aprofunda subiectul, ar trebui sa stim cat mai multe despre fructe. Principalele categorii in care se impart fructele (in cazul de fata) sunt citricele si “restul fructelor” (asa cum imi place mie sa le denumesc).

In categoria citrice intra toate fructele care au in compozitia lor acid citric: portocale, grapefruit, mandarine, pomelo, lamai etc. “Restul fructelor” in categorisirea mea sunt merele, perele, prune, cirese, avocado, struguri si toata bogatia din natura, inclusiv fructele ex0tice.

Fructele sunt alimente care au un ph scazut, foarte rar exista fructe cu un ph foarte ridicat si aici as mentiona avocado. Pentru o viata cat mai sanatoasa si celule din ce in ce mai tinere alimentatia alcalina este solutia, insa sa nu uitam ca si fructele au rolul lor.

Prima si cea mai importanta regula: Consuma fructe din cele doua categorii separat!

Citricele sunt acide datorita compozitiei, ele se consuma separat si nu se amesteca cu fructe din categoria “restul fructelor”, ph-ul citricelor este mult mai puternic si activeaza alte enzime in stomac decat cele dedicate pentru a digera fructele “dulci”.

Second rule: Fructele se mananca inainte/dupa masa cu cel putin 1 h 

Aceasta regula este necesara pentru a ajuta digestia. Fructele consumate inainte de masa cu 1 h au timp sa se digereze si sa activeze enzimele necesare pentru masa care va urma. Fructele mancate imediat dupa masa (fiind dulci) vor schimba ph-ul alimentelor consumate si acesta va deveni acid, iar digestia nu se va realiza corect, restul mancarii ramane nedigerata si putrezeste in stomac si intestine. Si de aici senzatia de aciditate in stomac, reflux gastric si ragaituri:))))).

Fructele nu se amesteca cu legumele in felurile de mancare. Legumele si fructele se consuma separat. Exista, totusi cateva exceptii, cum ar fi merele in salata de morcovi cu telina (marul este un fruct alcalinizant) sau lamaia in salate si mancaruri pentru potentarea gustului si ca inlocuitor de otet.

Si a treia regula: Iti plac citricele? Consuma-le dimineata pe stomacul gol!

doarnatural.roConsiderate acide, citricele au un rol foarte important in alimentatia alcalina in momentul in care sunt consumate dimineata pe stomacul gol. De ce? Sucul gastric din stomac este acid, combinat cu fructele citrice sau sucurile acestora (si ele acide), amestecul devine alcalin si astfel nutrientii din citrice sunt foarte bine asimilati.

Daca ai probleme cu stomacul, cu duodenul sau ai reflux gastric, prin simpla respectare a acestor 3 reguli poti face un salt mare in vindecarea bolii.

Ti s-a parut interesat articolul? Da-ne LIKE! Daca mai stii alte regule testate de tine impartaseste-le cu noi printr-un commnent!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s