Bei apă rece după masă? Află ce ți se poate întâmpla

Sursa foto: medicina-naturista.ro

Sursa foto: medicina-naturista.ro

Nimic nu ni se pare mai bun decât un pahar cu apă rece și mai ales după masă, când stomacul face digestia și apare senzația de sete. Dar te-ai gândit vreodată ce efecte ar putea avea apa rece în combinație cu mâncarea consumată?
 

Că să îți poți da seama, hai să facem un experiment! Pentru asta avem nevoie de:

3 furtune trasparente (dimensiuni mici)

3 pahare cu apă (unul cu apă rece, unul cu apă la temperatura camerei și unul cu apă caldă)

ulei de cocos sau grăsime

Metodologie 🙂

Prin fiecare furtun trecem la alegere ulei de cocos sau grăsime. Pereții interiori să fie bine unși. Pasul 2: prin furtunul 1 lăsăm să curgă apa rece, prin furtunul 2 apa la temperatura camerei, prin furtunul 3 apa caldă.

Ce observăm?

Furtunul 1: apa rece solidifică grăsimea

Furtunul 2: apa la temperatura camerei nu influențează grăsimea

Furtunul 3: apa caldă ajută la topirea grăsimilor

Concluzii:

Sursa Foto: gorjeanul.ro

Sursa Foto: gorjeanul.ro

Apa rece consumată în timpul mesei sau imediat după masă îngreunează procesul de digestie. Ajunge în stomac unde solidifică mâncarea. Prin proprietățile sale este absorbită de intestine mai repede decât mâncarea solidă. Trece în acestea și foarte rapid transformă grăsimea. De aici procesul de absorbție a nutrienților în sânge este îngreunat. Mâncarea ajunge să putrezească și apar durerile de stomac, indigestia, constipația și chiar cancerul.

Apa la temperatura camerei este indicat a fi consumată în detrimentul apei reci, excepție făcând perioadele dinaintea mesei și de după masă (1h).

Apa caldă, sau băuturile calde, ori supele sunt recomandate a fi consumate la finalul mesei. Ele ajută la digestie și ca proprietățile hranei consumate să ajungă în organism acolo unde este nevoie de ele.

Dacă ți se pare interesant articolul nostru dă-ne LIKE și SHARE! Îți poți spune părerea într-un comment mai jos!

Advertisements

2 thoughts on “Bei apă rece după masă? Află ce ți se poate întâmpla

  1. ‘Apa rece’, mai exact temperaturile scazute scad agitatia moleculara (solidifca grasimea) a oricarei substante, nu doar a grasimilor.Digestia are loc doar daca in stomac se afla o temperatura potrivita pentru acest proces, care este peste ‘temperatura camerei’.Stomacul are grija ca aceste conditii sa fie indeplinite si automat, incalzeste ce mananci la temperatura optima.Incalzirea aceasta se face prin arderi, deci cu alte cuvinte ‘slabesti’ mai repede daca bei apa rece, nicidecum calda.Totusi, aceste arderi sunt prea mici pentru ca aceasta metoda sa ofere rezultate palpabile, cu alte cuvinte, slabitul sau ‘arderea’ grasimilor nu au nici o legatura cu temperatura alimentelor.Iar aceasta incalzire se face in cateva minute, o perioada de timp mult prea scurta pentru ca alimentele sa putrezeasca in stomac.’Putrezirea’ mentionata in articol apare cand sunt probleme cu aciditatea din stomac, nicidecum legata de temperatura alimentelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s