”Răutăcisme” de vegetarieni! Muahahahaaaa

meatjoke5De mult îmi doream să scriu pe acestă temă. Tuturor ne plac ”răutacismele”. Oricât de buni am fi sau ne-am considera că suntem, tot există o parte din noi care vrea să tachineze sau să râdă de altcineva. Și mintea ta zice: eu sunt bun/ă, nu sunt așa! Toți suntem buni și la fel toți suntem duali, de aceea vă sfătuiesc să lăsați ambele forme din voi să se manifeste.

Noi, vegetarienii suntem de o ”răutate fantastică”! Nu ai decât să mă contrazici! Dar vei vedea în continuare că faptele pe care le relatez sunt cât se poate de adevărate! Și tu ai trecut prin ele și eu am trecut prin ele.  Prima și cea mai mare greșeală pe care o facem este că ne separam în ”noi” (vegetarieni) și ”ei” (mâncătorii de carne). Și noi și ei putem fi în ambele categorii.

Mi-a aduc aminte o discuție cu Mircea, în drum spre Maramureș, în mașină, discutam. De fapt, încercam noi cei trei vegetarieni să îl convingem pe el că e mai bine să mănânci la fel ca noi. Mircea s-a ținut tare pe poziții și mi-a spus: Aici greșiți voi foarte tare, pentru că vreți să mă convingeți pe mine că fac eu nu este OK și de aici îmi dați sentimentul că nu sunt suficient de bun și că voi ați fi pe o treaptă superioară. Atunci în mintea mea a avut loc un declick! Mircea avea dreptate. Cine eram noi să îl convingem pe el că a fi vegetarian e mult mai bine decât a fi carnivor? Tot ce ar fi trebuit să facem era să îi povestim despre ceea ce experimentăm noi și să îl lăsăm să ia singur o decizie.

Dar hai cu ”răutăcismele”! Mai jos vă voi da câteva replici pe care ori le-ați auzit, ori le veți auzi când veți păși pe drumul vegetarian.

1. Ce faci mă, mănânci cadavre! Este cea mai frecventă și cea mai dură replică pe care o au vegetarieni la adresa altor vegetarieni. Mie mi s-a întâmplat când am decis că vreau să pap niște ton. Nu voi spune de la cine a venit replica, poate cunoașteți persoana :D.

2. Ai trecut de partea criminalilor? Sunt foarte de acord că animalele au suflet și că suferă, și că sunt sacrificate pe nedrept, dar de aici până la ați acuza semenul că este criminal pentru că mănâncă proteină animală, e drum lung!

3. Ești vițel de bei lapte?  :))))) La asta nu pot să mă abțin să nu râd. Cât de mult ne place să arătăm că noi suntem mai buni.

Fac un apel la voi toți cei care ați adoptat un stil de viață sănătos. Fiți înțelegători și solidari, nici acum nu pot uita când am făcut prima emisiune Iubim Și Gătim. Toată lumea a sărit ca arsă că rețeta mea conține pește. Din zece comentarii pe Facebook, doar unul era pozitiv și înțelegător și spunea că pot înlocui peștele dacă nu sunt consumatori. Ceea ce este important să conștientizăm este că niciodată nu vom ști când vom trece dintr-o tabără în alta. Toate situațiile judecate de noi vor deveni și experiența noastră, pentru a învăța să acceptăm fiecare om așa cum e!

Vă mulțumesc pentru solidaritate și pentru încredere! Să știți că numai de noi depinde să arătăm lumii, prin puterea exemplului, că viața nu înseamnă boli și neplăceri, că prevenirea bolilor printr-o alimentație corectă este posibilă și că putem trăi mai mult de 70-80 de ani.

Dacă ai mai auzit alte ”răutăcisme” de vegetarieni te rog să mi le spui într-un comment mai jos! Și prietenii tăi de pe Facebook și Twitter au dreptul să se amuze, spune-le și lor!

5 thoughts on “”Răutăcisme” de vegetarieni! Muahahahaaaa

  1. frumos articol ….Florentina …..respect ….niciodata nu mi-au placut discutiile in contradictoriu …mai ales pe tema aceasta ….cred ca fiecare ….din fiecare “tabara”…avem de invatat …sa fim mai toleranti si mai buni cu noi insine si apoi sa vedem “barna” din ochiul celuilalt….cu drag.

  2. Daca mananci peste, nu esti vegetarian. Orice fiinta cu sistem nervos simte durerea, prin urmare pestii simt si ei. Asa ca apelativul ‘pesco-vegetarian’ nu-si are rostul.

Leave a comment