5 semne ca ai nevoie de o cura de detoxifiere!

Sursa Foto: articlesofhealth.blogspot.com Bine v-am găsit. Mi-am propus să vorbim puțin despre detoxifiere, pentru că este perioada concediilor și mulți dintre voi au timp să se ocupe de ei mai mult ca de obicei. Acum depinde ce fel de concediu alegi, dacă e unul de odihna atunci cura de detox vine la fix. Dar mai întâi ar trebui să știi dacă ai nevoie de detoxifiere și care sunt organele pe care ar trebui să lucrezi.

Organele de detoxifiere în corp sunt colonul, ficatul, rinichii, plămânii și de asemenea limfa.

Colonul este organul care se ocupă cu managementul deșeurilor solide. Specialiștii au găsit indivizi care aveau și până la 4 kilograme de deșeuri sub formă unei substanțe asemănătoare cauciucului, care era compactată și lipită de pereții colonului, așa că pentru mulți , curățarea acestui organ este posibil să fie o treabă complicată. Funcția principală a colonului este de a absoarbe apa și mineralele din hrană și de a forma și elimina fecalele. Colonul conține diferite tipuri de bacterii care ajută digestia, mențin un mediu echilibrat PH(acid-alcalin) și previn înmulțirea bacteriilor neprietenoase. Aceste bacterii joacă un rol foarte important în sintetizarea acidului folic și a altor nutrienți din hrană.

Rinichii sunt organele care se ocupă cu managementul apei. Ei sunt responsabili cu menținerea ph-ului alcalin în sânge prin filtrarea deșeurilor acide dizolvate. În Medicină Tradițională Chinezească (MTC), rinichii sunt cunoscuți că și Ministerul Puterii, pentru că sunt cosniderati a fi cea mai importantă rezervă de energie esențială. Un alt nume pentru rinichi este Rădăcină Vieții , această datorită crezului chinezilor că energia noastră prenatală este înmagazinată în rinichi.

Ficatul este centrul de reciclare al corpului. Acest organ sortează toxinele și le trimite către organele specifice pentru eliminare. Dacă organul respectiv este prea încărcat , atunci ficatul va redirecționa toxinele. Ficatul este cel mai mare organ intern și este responsabil pentru peste 500 de funcții ale corpului. Acesta procesează aproape tot ce ingeram , respirăm sau absorbim prin piele.

Plămânii sunt purificatotii de aer ai corpului. Aceștia întroduc oxigen direct în circuitul sanguin și în același timp îndepărtează deșeuri de gaze care sunt produse în fiecare celulă în parte.

Glandele limfatice sunt €œarterele ”de gunoi” majore din corp. Această rețea intricată de tuburi este cea care duce practic cea mai mare parte a toxinelor dinspre celule către organele de eliminare. Glandele majore limfatice sunt: apendicele, timusul și amigdalele. Aceste organe tind să se inflameze în timpul detoxifierii.

Hai să vedem care sunt cele 5 semne prin care corpul îți comunică nevoia unei cure de detoxifiere:

  1. Halena. Gura urât mirositoare, mai ales dimineața.
  2. Aspectul pielii și mai ales al tenului (puncte negre, coșuri, impurități)
  3. Culoare foarte închisă a urinei.
  4. Probleme în a elimina fecalele
  5. Lipsa de vitalitate și energie

Știu persoane care nu au făcut niciodată o cură de detoxifiere a niciunuia dintre aceste organe sau a limfei și cu toate astea arată bine, au un corp frumos și pot să mănânce orice că nu se îngrașă. Ceea ce nu știu ele este faptul că intestinele lor nu mai absorb cum trebuie în special micronutrienții, iar hrana se elimina în mare parte. Voi reveni pe tema colonului și va voi explica mai multe și mai ales ce pot păți persoanele care consumă carne roșie în exces.

Sănătate și succes!
Florentina

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !

3 thoughts on “5 semne ca ai nevoie de o cura de detoxifiere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s