Iubim România! Moldova și România s-au unit în Armenia!

România și Moldova s-au unit în Armenia și au făcut împreună o seara culturală de neuitat! 10 țări și-au dat mâna peste Prut și și-au pus brățara prieteniei. Atât noi cât și moldovenii noștrii am reprezentat țara cu succes și am exprimat încă o dată dorința noastră de a fi o singură națiune!

Ia priviți cum s-au prezentat România și Moldova în Armenia.

IMG_9905Echipa României și a Moldovei la seara interculturală! (unde e Nick?)

IMG_9909

Ritualul de primire cu pâine și sare!

IMG_9962

Concurs de întrebări și răspunsuri despre România! Participanții cu câștigat harta Bucureștiului și CD-uri cu tradiții din Maramureș!

IMG_9953

Am avut brățări cu tricolorul! Fiecare participant a pus la mâna brățara altui participant, peste râul PRUT reprezentat simbolic, și îl împuternicea cu un cuvânt frumos care să devină realitate. Toată lumea a purtat steagul României timp de 10 zile (perioadă în care cuvântul se adeverea dacă aveau credință profundă în el). Italienii, francezii, polonezii, letonienii, armenii, portughezii, ucrainienii, georgienii, toți au fost încântați de culorile tricolorului!

IMG_9968Totul s-a încheiat cu o periniță! Le-a cam plăcut dansul cu pupături! L-au dansat toată seara. Am avut și bucate tradiționale și celebra pălincă despre care toată lumea ne întreba încă de la sosire.

România, da iubim România. Țara noastră este minunată. Suntem atât de bogați, dar și săraci în același timp. Pe durata trainingului din Armenia am avut ocazia să cunosc mai multe despre țările participante și am ajuns la concluzia că suntem o țară binecuvântată cu mare, munți, deltă, ape dulci, minerale și oameni deștepți.

Rămâne totuși întrebarea De ce o țară așa bogată ca România este printre cele mai sărace din Europa? Și de ce Moldova nu poate fi cu noi? Aștept un răspuns de la voi!

Sănătate și succes

Florentina

Consilier în nutriție și wellness

Advertisements

2 thoughts on “Iubim România! Moldova și România s-au unit în Armenia!

  1. Scuze, poate nu am citit toate posturile, dar imi permit sa te intreb care a fost tema acestei intruniri multiculturale?
    Sunt si eu din Basarabia, si desi ma consider romanca, visez totusi la o Romanie unita!
    Ce frumosi sunteti in costumele nationale!

    • Buna, in Armenia a avut loc trainingul Ce inseamna sa fii cetatean european? Fiecare tara a avut dreptul sa isi prezinte tara din punct de vedere cultural. Cand echipa Romaniei si a Moldovei s-au intalnit au decis sa se prezinte impreuna ca o singura tara. Este o unire simbolica prin care noi tinerii ne exprimam dorinta de a fi Romania Mare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s