The Matrix, filmul pe care foarte puțini l-au înțeles

MatrixRecomandarea săptămânii este filmul The Matrix. Mulți l-au văzut, puțini l-au înțeles. Deși a apărut în 1999, The Matrix este încă de mare actualitate. Azi vă recomand prima parte. Red pill or blue pill? O dată ce ai ales nu mai poți da înapoi. Ai ales să citești articolul, vezi și filmul.

Când mi s-a recomandat acest film am replicat: ”și ce să văd în filmul ăla cu împușcături și oameni care se mișcă în reluare?” . Mi s-a explicat că filmul este plin de simboluri și că dacă pot să văd substratul și semnificațiile voi rămâne impresionată. Așa a și fost!

Despre ce e vorba în Matrix?

Programatorul IT Thomas Anderson duce o viață secretă de hacker sub pseudonimul “Neo”. Vrea să afle răspunsul la întrebarea “Ce este Matricea?”. El este contactat de un personaj misterios, Morpheus, care se oferă să îi dezvăluie adevărul despre Matrice. Neo accepta și înghite o pilulă roșie, după care se trezește brusc într-un cocon artificial, plin cu lichid, atașat pe un turn gigant. El observă că are cabluri conectate la aparate pe aproape toată suprafața corpului. O mulțime de alți oameni, aflați în stare inertă de hibernare, stau lângă el în containere asemănătoare, atașate aceluiași turn. După un timp scurt în care Neo este șocat de ceea ce vede, el este deconectat de la aparate, cablurile îi sunt extrase brusc și este aruncat într-un canal. De acolo este salvat de Morpheus, și dus pe nava pe care o are sub comandă – Nebuchadnezzar (Nabucodonosor). Corpul atrofiat al lui Neo este refăcut, iar Morpheus îi explică situația.

Cam așa începe filmul. Fiți atenți la semnificațiile pilulelor, la cum se produce deconectarea din cocon, la jocurile minții, la puterile supranaturale pe care le posedă anumite personaje din film, manifestarea imediată a intenției, folosirea minții conștiente și mai ales la metodele de vindecare. O să vă surprindă cât de multe metafore sunt inserate printre ”împușcături” cum îmi place mie să le spun :).

Aveți aici trailerul:

Vizionare plăcută!

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s